Airbrush ingewikkeld? Eng? Alleen iets voor specialisten? WELNEE!

Airbrush cursus

Airbrush is een prachtige techniek waarmee bijzonder realistisch gewerkt kan worden. Als je de techniek beheerst zijn de mogelijkheden eindeloos. Het wordt naast het maken van schilderijen ook op verschillende andere manieren toegepast. Denk hierbij aan T-shirts versieren, schminken, modelbouw, cupcakes/taarten decoreren, muurschilderingen, custom paint enz.

De cursussen zijn voor een ieder op maat en gericht op je eigen stijl en persoonlijke wensen: landschappen of juist een woeste tijgerkop? Hoe gek het ook klinkt, je hoeft niet te kunnen tekenen om te kunnen airbrushen. Door middel van maskeren is het toch mogelijk een erg mooi schilderij te maken. Anne leert je bovendien verschillende tekentechnieken: licht/schaduw, hoe maak je iets bol of juist hol en niet te vergeten het perspectief.

De lessen

Het aantal cursisten per les is maximaal 5 personen, dit om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en snel resultaat te garanderen. De basiscursus is INCLUSIEF gebruik van alle materialen, zoals airbrush-pistool, verf en papier. Je hoeft dus niets aan te schaffen. Ben je daar wel aan toe, dan kan Anne je daarbij deskundig advies geven. Naast een basiscursus zijn ook vervolglessen mogelijk. Voor deze lessen zijn de kosten van het te gebruiken materiaal in overleg, afhankelijk van het gekozen onderwerp/ondergrond. De cursussen zijn voor alle leeftijden en alle niveau’s, beginners en gevorderden zitten door elkaar zodat je ook van elkaar kunt leren. Het is mogelijk om het hele jaar in te schrijven.

Kosten voor lessen:

Een proefles kost € 25,- en is inclusief materialen. Als je daarna besluit om lessen te gaan volgen, is deze proefles gratis. De kosten voor een cursus van 8 lessen bedragen   € 240,-.

Wat leer je zoal tijdens de basiscursus?

 • het omgaan met het airbrushpistool, de werking, onderhoud
 • het hanteren van het pistool dmv van oefeningen
 • materialenkennis (papier, verf, andere attributen)
 • het gebruik van sjablonen, maskeren

Onderwerpen die in de vervolgcursus aan bod komen zijn:

 • verfijnen airbrushen uit de ‘vrije hand’
 • werken aan een persoonlijk ontwerp/tekening
 • compositie en opbouw werkstuk, van licht naar donker of juist omgekeerd
 • eigenschappen van verschillende ondergronden, zoals canvas, stof, metaal, modelbouw

Lestijden

De airbrush cursussen (basis én gevorderden) worden gegeven in blokken van 8 lessen van 2½ uur en zijn te volgen op de volgende lestijden:

 • maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 19.00 – 21.30
 • maandag en donderdag: 13.00 – 15.30
 • (overige tijden in overleg)

Gratis* kennismakingsles

Kom geheel vrijblijvend een keer langs (afspraak maken is dan wel gewenst) of volg een proefles bij mij. Ontdek hoe verrassend eenvoudig je al aan de slag kunt met deze techniek. *Als je dan besluit om lessen te gaan volgen, is deze kennismakingsles ook nog eens gratis. Verder wordt gezorgd voor koffie, thee en iets lekkers.

Ervaringen cursisten

Werk cursisten

Tips & tricks + Step by step instructies van Anne