ERVARINGEN AIRBRUSHCURSUS

Freddie

Mijn airbrush verhaal.

Een paar jaar geleden was ik met mijn modelbouw schepen op een beurs in (op) Urk, daar stond Anne demonstraties te geven en ik heb daar met volle bewondering bij staan kijken en vond dit een uitdaging voor het spuiten van mijn modellen. Door mijn studie op dat moment heb ik het bewust een paar jaar vooruit geschoven maar vorig voorjaar gebeld of ik een keer een proefles kon doen.

Medio  september belde Anne dat er tussen de corona maatregelen door plek was om langs te komen. Na een avondje streepjes en stipjes gemaakt te hebben zonder ooit een airbrush pistool vast gehouden te hebben kreeg ik het te pakken en heb mijn opgegeven voor de volledige cursus en de uitrusting aangeschaft. Na wat geoefend te hebben met planeten en Kinderdijk kwam de beruchte knikker,  en slapeloze nachten kwamen om de schaduw in een keer goed te krijgen.

De volgende uitdaging was voor mij een oog met traan te maken en wat was ik trots op het eindresultaat en vooral door de betekenis voor mij erachter. Als ik er nu nog naar kijk wat je binnen een half jaar kan maken/leren vind ik dit gewoon super.

Toen begonnen met mijn indiaantje (squaw) en op het moment dat ik dit schrijf was ze net klaar en voor mij eigen de lat weer hoger gelegd met deze afbeelding. Je leert stap voor stap je eigen kunnen en groeit per week en gaat met je eigen elke keer  weer een uitdaging aan met zeer vakkundige hulp van Anne .

Wat voor mij ook super is dat ik voor mijn werk onregelmatige diensten loop en daar met Anneke elke keer weer een oplossing voor vind voor een andere dag/middag.

Door de uitdagingen van het airbrushen en het maken van mooie afbeeldingen in een leuke en gezellige huiselijke sfeer en goede ondersteuning is het voor mij een grandioze hobby geworden. Mijn volgende project wordt een Amerikaanse zeearend.

en oh ja ik heb nog geen model er mee gespoten.

Werk Freddie

CHRIS ENGELMAN

Flipperkasten. Sinds een paar jaar restaureer ik flipperkasten. Met name het technische gedeelte. Maar ik wilde ook graag speelvelden en afbeeldingen op de kast kunnen restaureren. Sinds de middelbare school had ik niets kunstzinnigs of creatiefs meer gedaan. Altijd druk met werk, gezin en verbouwen.

De stap genomen en gegoogled naar een cursus Airbrush. Ik kwam op een site terecht….Decoroza….nog nooit van gehoord. Maar het trok wel de aandacht. Alle verhalen van cursisten gelezen, en alle werken bewonderd.
Begonnen met een proefles en dat was een schot in de roos. Ondertussen heb ik 3x 8 lessen gevolgd.
Anne Rozenberg heeft geduld met je, en brengt rust. Haast is er niet, en dat is heerlijk. Duidelijke uitleg, en als het je niet lukt doet hij het je voor. En nog eens als t moet…en nog eens..( ik spreek nu uit ervaring….)
De lessen vliegen voorbij. Halverwege is er altijd tijd voor koffie…met heerlijke zelfgemaakte koekjes of cake, verzorgd door Anneke Rozenberg. De rechterhand van Anne.

Ik heb genoten en veel geleerd. Uitgeleerd ben je eigenlijk nooit, en daarom kom ik ook absoluut weer eens terug voor vervolglessen.

Anne en Anneke: Bedankt!

En voor een ieder die er over nadenkt en twijfelt: Neem een proefles. Je kunt meer dan je zelf denkt!

Werk Chris

EVELINE KNAAP

Helemaal blij, de vlinder is af. Nu op naar de volgende uitdaging. Met de steun van Anne en de mannen op de dinsdagavond en de lekkere baksels van Anneke bij de koffie pauze gaan we weer ons best doen. Helemaal top!

Werk Eveline

JOLANDA VERHOEF

Ik heb een airbrush cursus cadeau gekregen van mijn man en ben met heel veel plezier 8x geweest bij Anne. Ik wil me gaan toeleggen op het airbrushen op taarten dus hebben we dat ook geoefend. Ik ben met heel veel plezier geweest, en zodra ik mijn eerste ‘eigen’ exemplaar klaar heb zal ik een foto mailen. Ik heb het super naar mijn zin gehad en vind het erg jammer dat de cursus alweer voorbij is. Een echte aanrader!!!

Werk Jolanda

Wim en Anneke

Vorig jaar januari 2015 begonnen met de cursus. Met z’n tweeën. De ene geheel blanko zonder schilder en teken ervaring. De ander met enige ervaring.

Als je nu ziet wat wij, en ook andere cursisten, presteren. GEWELDIG. Chapeau voor Anne voor het geduld en de uitleg. Ook voor zijn vrouw, Anneke, voor elke keer iets lekkers bij de koffie.

Werk Wim 

Werk Anneke

JENSE ART

Anne het is bijzonder wat een mens kan leren,ook al heb je geen teken of schilder ervaring!.
Ik heb als leerzaam en gezellig gevonden!.
Ga nu thuis verder met de opgedane ervaring.
Bedankt jullie.

Werk Jense

DINY VAN DEN BOUT

Bijna 40 jaar geen potlood of kwast aangeraakt. Te bang voor kritiek, te bang voor gek te staan, te bang niet goed genoeg te kunnen tekenen of schilderen. En dat terwijl ik vanaf mijn kleutertijd niets liever deed dan tekenen en schilderen.

Anne was voor mij het levende voorbeeld om over mijn ingebeelde angsten heen te stappen en me weer uit te leven. Hij weet me te stimuleren, opnieuw te leren kijken, vertrouwen te krijgen dat fouten altijd hersteld kunnen worden. Ik ga iedere week weer met heel veel plezier naar zijn lessen. Die altijd zoveel meer opleveren dan tips en trucs. Zijn vakmanschap staat buiten kijf, maar veel belangrijker voor mij is het vertrouwen dat hij je geeft. Daardoor ben ik in staat mezelf te overtreffen.

Het portret dat ik onder leiding en met veel hulp van Anne heb geairbrusht had ik nooit kunnen maken zonder het begrip, de ruimte en de aandacht die hij steeds gaf. Ik kan iedereen zijn lessen van harte aanbevelen.

Anne, enorm bedankt.

Werk Diny

Hilde Vlot

Afgelopen winter begonnen met de cursus, al erg veel geleerd en gemaakt. Anne geeft een duidelijke uitleg en gezellige sfeer. Een aanrader dus!

Werk Hilde

Andries van den Berg

Als je een airbrush cursus wilt waarin je leert omgaan met de airbrush en je wilt ook nog leren schilderen, hoe begin je een schilderij ,waar moet je op letten met kleuren mengen en nog veel meer , ben je bij Anne in goede handen. Ik heb nog nooit zo’n goeie coach gehad met wat voor cursus dan ook, hij begeleidt je tijdens de cursus op een rustige wijze , maak je fouten dan lost hij die samen met je op zodat je leert van wat er mis gaat. Niet alleen beginners hebben wat aan deze cursus , ook gevorderden hebben een goed klankbord aan hem. Je kunt alles bij hem leren op airbrush gebied zoals daar zijn : true flames ,special paint voor auto’s , maar ook als je landschappen ,portretten, stillevens e.d. wilt maken ben je hier aan het goede adres.

Werk Andries van den Berg

Louw Kapitein

De cursus is echt een aanrader. Anne laat je airbrushwerk maken waarvan je nooit had gedacht dat je het kon. Op een rustige en deskundige manier worden tips en tricks overgebracht. Airbrush is niet direct makkelijk, maar er wordt snel resultaat geboekt op ieder niveau. Ik ben nu bezig met de vervolgcursus en overweeg mijn eigen materiaal aan te schaffen. Ik wens alle cursisten, Anne en zijn vrouw veel succes!

Werk Louw

Lisette Rozenberg

Erg trots op mijn vader, veel geleerd van mijn cursus bij hem. Vereerd dat ik zijn proef cursist kon zijn.
Vond het erg leuk om te leren hoe om te gaan met een airbrush pistool en mijn eerste kunstwerk te maken.

Werk Lisette