Evert

Evert was in de jaren 80 ook al eens bezig met airbrush. Sinds begin 2015 volgt hij airbrush-lessen bij Anne. Eerst heeft hij airbrush-technieken geoefend door planeten en een knikker te maken. Als vervolgwerkstuk heeft hij het oog van zijn dochter geschilderd. Daarna heeft hij freehand een roos gemaakt en een schilderij van een zwaan ter nagedachtenis aan een familielid.

Zijn volgende werkstuk was een indiaan. Daarna heeft hij een bijzonder airbrushwerk gemaakt, één met een verborgen betekenis. Het lijkt een een zwart-wit landschap, maar ook een portret van een vrouw.

Daarna maakte Evert een zwaan en een schilderij van een paard op een aluminium plaat.

Zijn volgende werkstuk werd een schilderij van zijn grootmoeder in sepia, daarna maakte hij een portret van zijn grootvader, ook in sepia en daarna een vuurvogel op Dibond.

Toen nam Evert een tank van een motor en maakte daar zwanen en een Urks tafereel op, ook in sepia.

Daarna maakte hij een dubbelportret van zijn vader en zus en een schilderij ter herdenking aan een dierbaar iemand, gevolgd door een portret in sepia van zijn vrouw en kinderen en een portret voor een goede kennis, beide op claybord.

Zijn laatste werk is een portret van een hond op claybord, Voor de vacht gebruikte hij krastechnieken met speciale kraspennen.


Recent werk van cursist


Geef een reactie